"Не може бути й мови!": Ердоган жорстко відповів на претензії США
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не може бути й мови!": Ердоган жорстко відповів на претензії США

"Не може бути й мови!": Ердоган жорстко відповів на претензії США
Джерело:  online.ua

Анкара не має наміру робити кроки назад щодо питання придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400, незважаючи на тиск США. З даною жорсткою заявою виступив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає ONLINE.UA з посиланням на Haberturk.

 За його словами, Туреччина готова розглянути пропозиції США про покупку їх ЗРК Patriot, при цьому у неї є кілька важливих критеріїв, пов'язаних зі спільним виробництвом, передачею технологій і вартістю ЗРК.

"Ми закінчили з купівлею С-400. Про те, щоб зробити крок назад, не може бути й мови. Росія почне постачання ЗРК у липні цього року", - каже турецький лідер.

Як відомо, укладений 2 роки тому контракт на постачання Туреччині російських ЗРК С-400 став причиною дипломатичних непорозумінь між Анкарою і Вашингтоном, який вимагає від своїх турецьких союзників відмовитися від російських комплексів на користь американського ЗРК Patriot. Влада Туреччини зайняли в цьому питанні тверду позицію і не планує відмовлятися від С-400 навіть при покупці американських ЗРК Patriot.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган поскаржився на адміністрацію президента США Дональда Трампа, заявивши, що офіційний Вашингтон поводить себе не як союзник стосовно Туреччини та її інтересів у Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?