"Завдамо серйозного болю": Трамп пригрозив Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Завдамо серйозного болю": Трамп пригрозив Євросоюзу

"Завдамо серйозного болю": Трамп пригрозив Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп попередив Євросоюзу, що його адміністрація може завдати "досить серйозного" економічного болю ЄС, якщо він належним чином не взаємодіятиме з Білим домом у торгових переговорах, передає ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

Варто зазначити, що Трамп уже не вперше скаржиться на ЄС через труднощі у взаємодії з питань торгівлі.

"Вони не хотіли вести переговори з адміністрацією Обами, вони і до цього не хотіли, чесно кажучи. Я не просто звинувачую президента Обаму, - сказав Трамп, - Якщо вони з нами не розмовлятимуть, ми зробимо те, що економічно буде досить важким. Ми збираємося обкласти тарифами багато їх продукції".

 Що цікаво, Євросоюз проводив тривалі переговори з адміністрацією Обами про всеосяжну торговельну угоду, але вони не були завершені до завершення каденції Обами.

Сам Трамп заявляє, що США і ЄС пообіцяли розпочати торгові переговори з метою зниження тарифів на промислові товари, але переговори опинилися в глухому куті, тому що Вашингтон хоче включити до тем обговорення сільське господарство, а цьому протистоїть Брюссель.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник МЗС ФРН Хайко Маас заявив, що членам Євросоюзу та всім партнерам Вашингтона в Європі буде "надто складно" виконати вимогу президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?