"Вирішіть цю проблему": Рада Європи висунула Україні нову вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Вирішіть цю проблему": Рада Європи висунула Україні нову вимогу

"Вирішіть цю проблему": Рада Європи висунула Україні нову вимогу
Джерело:  online.ua

Євросоюз закликає Україну вирішити проблему компенсацій українцям у справі "Бурмич та інші", яка об’єднує понад 12 тисяч скаржників, що стикнулися з невиконанням рішень в Україні. Про це заявили у Комітеті міністрів Ради Європи, передає ONLINE.UA.

За словами представників РЄ, проблема компенсацій за невиконання рішень національних судів є серйозною небезпекою для поваги верховенства права та має бути повністю вирішена. У комітеті підкреслили, що проблема потребує уваги на найвищому політичному рівні.

Також європейська еліта висловила жаль з приводу того, що так і не був прийнятий законопроект, який встановлює початковий механізм виконання судових рішень щодо давніх боргів.

 "Даний законопроект не вносить істотного внеску в довгострокове вирішення проблеми. Тому наполегливо закликаємо владу розробити комплексний законодавчий пакет паралельно з прийняттям інших практичних заходів, що забезпечують автоматичне виконання судових рішень", - кажуть в РЄ.

Окрім того, комітет також закликав українську владу невідкладно завершити свою роботу з підрахунку загальної суми заборгованості, яка витікає з невиконаних рішень.

Як повідомляв ONLINE.UA, доповідач Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Йос Вінен заявив, що українська влада повинна повною мірою забезпечити право внутрішньо переміщених осіб з непідконтрольних районів Донбасу та окупованого Криму взяти участь у виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?