Нове підвищення ціни на газ: в Кабміні хочуть переговорів з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нове підвищення ціни на газ: в Кабміні хочуть переговорів з МВФ

Нове підвищення ціни на газ: в Кабміні хочуть переговорів з МВФ
Джерело:  online.ua

Голова Кабміну Володимир Гройсман хоче ініціювати "робочу дискусію" з Міжнародним валютним фондом для обговорення питання доцільності подальшого підвищення ціни на газ для населення. Про це він заявив під час "Години запитань до уряду" у Верховній раді, передає ONLINE.UA.

"Вчора "Нафтогаз" заявив, що він купує дешевший газ. У нас є гранична ціна - 8550 грн за тисячу кубічних метрів. А вони ("Нафтогаз" - ред) говорять, що можна уникнути подальших підвищень [тарифів на газ для населення]... Тому я дам доручення "Нафтогазу" спільно з Міністерством фінансів почати робочу дискусію з Міжнародним валютним фондом, для того, щоб врегулювати це питання, спираючись на пропозиції "Нафтогазу", - заявив прем’єр.

За словами очільника "Нафтогазу", ціна на європейському ринку за останні місяці знизилася настільки, що з квітня українські газові трейдери, ймовірно, будуть пропонувати газ за ціною нижчою, ніж поточна ціна, встановлена для населення в постанові про ПСО.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАК "Нафтогаз України" згоден встановити безкоштовні лічильники газу в межах капітальних вкладень лише за умови, що побутові споживачі будуть прямими клієнтами компанії. Очільник компанії Андрій Коболєв нагадав, що облгази мають в своїх програмах кошти на лічильники, але не хочуть їх встановлювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?