Росія готується до нападу: що зараз відбувається в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія готується до нападу: що зараз відбувається в Азовському морі

Росія готується до нападу: що зараз відбувається в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв на спеціальному засіданні комітету Європарламенту заявив, що агресивна поведінка Росії в Керченській протоці та Азовському морі спрямована на те, аби вбити економіку регіону і створити військову передумову для нападу на Україну з моря, передає ONLINE.UA.

Український дипломат нагадав про захоплення російськими прикордонниками та ФСБ українських військових кораблів та екіпажів. Тоді Москва не повідомляла про офіційне перекриття Керченської протоки і закрила прохід під Кримським мостом своїм танкером.

"З перехопленого радіозв'язку російських військових стає зрозуміло, що збройна атака на українські судна та захоплення моряків ВМС не було випадковим чи спонтанним. Тому, цей напад Росії є актом агресії відповідно до визначення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 1974 року", - зазначив Макеєв.

На його думку, Кремль можна зупинити лише одним мирним способом – введенням та посиленням санкцій, які б'ють по економіці РФ.

"Росія розуміє тільки силу, і з нею потрібно вести переговори з позиції сили. Ми чули, що слово "санкції", на жаль, насправді не популярне тут в Брюсселі і в багатьох європейських столицях. Але, будь ласка, зрозумійте, що це єдиний мирний інструмент, яким володіють європейці, щоб зупинити російські військові дії й агресію", - каже дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна отримає 50 мільйонів євро від Євросоюзу, які підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська та інших міст на Азовському узбережжі, які страждають в результаті російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?