Залишайтеся у формі: дієтолог пояснила, на якій олії можна смажити
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Залишайтеся у формі: дієтолог пояснила, на якій олії можна смажити

Залишайтеся у формі: дієтолог пояснила, на якій олії можна смажити
Джерело:  online.ua

Якщо ви хочете залишатися в чудовій фізичній формі, вам необхідно взагалі відмовитися від смаження, або ж уважно підійти до вибору олій. З такою рекомендацією виступила дієтолог Катерина Новикова, передає ONLINE.UA.

За її словами, проблема всіх олій – це їх нестабільність. Відволіклися, перегріли сковорідку – і з корисної олії ви можете отримати трансжири. Останні призводять до виникнення онкозахворювань.

"Головна відмінність всіх олій – це температура, при якій олія починає кипіти та диміти (SMOKE POINT). Це температура, при якій олія перетворюється на трансжири й вивільняє свої жирні кислоти.У рафінованих оліях ця точка найвища", - пояснює дієтолог.

Експертка зазначила, що вживання рафінованої олії може призвести до:

  1. Гормональних порушень.

  2. Ішемічної хвороби серця.

  3. Атеросклерозу.

  4. Раку та інші важких захворювань.

Поліненасичені нерафіновані олії, такі як лляна, соняшникова, конопляна, кунжутна – дуже нестійкі. Їх дієтолог радить додавати у салат та вживати сирими.

Рейтинг олій за температурою точки кипіння
5) Оливкова олія Extra Vergin - 160 градусів (це занадто мало для смаження)

4) Кокосова олія – 177 градусів (теж не підходить для смаження)

3) Олія Гхі топлена вершкова – 252 градусів.

2) Гірчична олія – 254 градуси.

1) Олія авокадо – 270 градусів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?