Залишайтеся у формі: дієтолог пояснила, на якій олії можна смажити

Залишайтеся у формі: дієтолог пояснила, на якій олії можна смажити


  |  Наука та медицина   |   Читать на русском
Фото: flickr.com

Якщо ви хочете залишатися в чудовій фізичній формі, вам необхідно взагалі відмовитися від смаження, або ж уважно підійти до вибору олій. З такою рекомендацією виступила дієтолог Катерина Новикова, передає ONLINE.UA. 

За її словами, проблема всіх олій – це їх нестабільність. Відволіклися, перегріли сковорідку – і з корисної олії ви можете отримати трансжири. Останні призводять до виникнення онкозахворювань.

"Головна відмінність всіх олій – це температура, при якій олія починає кипіти та диміти (SMOKE POINT). Це температура, при якій олія перетворюється на трансжири й вивільняє свої жирні кислоти.У рафінованих оліях ця точка найвища", — пояснює дієтолог. 

Експертка зазначила, що вживання рафінованої олії може призвести до:

  1. Гормональних порушень.
  2. Ішемічної хвороби серця.
  3. Атеросклерозу.
  4. Раку та інші важких захворювань.

Поліненасичені нерафіновані олії, такі як лляна, соняшникова, конопляна, кунжутна – дуже нестійкі. Їх дієтолог радить додавати у салат та вживати сирими.

Рейтинг олій за температурою точки кипіння
5) Оливкова олія Extra Vergin — 160 градусів (це занадто мало для смаження)

4) Кокосова олія – 177 градусів (теж не підходить для смаження)

3) Олія Гхі топлена вершкова – 252 градусів.

2) Гірчична олія – 254 градуси.

1) Олія авокадо – 270 градусів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні.

Новини інших ЗМІ
Загрузка...