В ЦВК пояснили, чому відеоспостереження на виборах президента не буде
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЦВК пояснили, чому відеоспостереження на виборах президента не буде

В ЦВК пояснили, чому відеоспостереження на виборах президента не буде
Джерело:  online.ua

Заступник голови ЦВК Євген Радченко повідомив, що відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборів президента 31 березня не буде, оскільки це не передбачено законом, передає ONLINE.UA.

"Одне з тих питань, яке викликає посмішку і на які вже набридло відповідати, але відповідаю. Отакі відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі законом про вибори президента, не передбачені, тому цього відеоспостереження не буде", - сказав він.

Окрім того, він пригадав, що свого часу дійсно організовували відеонагляд на виборчих дільницях, на що витратили майже мільярд гривень і що було геть неефективним.

"На це було потрачено 996 мільйонів гривень, було куплено 32 тисячі з лишком програмно-апаратних комплексів… Ця вся система була змонтована, працювала. У результаті з понад 30 тисяч таких комплектів було здійснено трохи більше ніж 180 тисяч заходів у систему – приблизно 7,5 разів на кожну виборчу дільницю люди заходили подивитись. Ефективність говорить сама за себе", - сказав заступник голови ЦВК.

За його словами, органи державної влади або місцевого самоврядування мають право забезпечувати охорону та безпеку приміщень, які їм належать і яких будуть виборчі дільниці.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній заступник держсекретаря США Девід Кремер заявив, що російська влада побоюється результатів українських виборів, адже переможець не відомий заздалегідь, на відміну від виборів у РФ. Тож у Кремлі намагаються дискредитувати весь виборчий процес в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?