Президентські вибори 2019: як голосуватимуть військові
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: як голосуватимуть військові

Президентські вибори 2019: як голосуватимуть військові
Джерело:  online.ua

У Центральній виборчій комісії повідомляють, що у військових частинах Луганської, Донецької та Львівської областей створили сукупно 80 спеціальних дільниць для голосування на президентських виборах 2019 року. Дільниці створили за поданням Міноборони у винятковому випадку, передає ONLINE.UA.

На території Донецької області створили 65 виборчих дільниць, Луганської – 14, Львівської – 1.

Член ЦВК Михайло Вербенський заявив, що на виборах на спеціальних дільницях у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі зможуть проголосувати 47 тисяч військових.

"Ці військові не можуть залишати позиції та частини, щоб проголосувати на звичайних дільницях. Протоколи будуть здаватися в окружну комісію на тій території, як зазвичай", - зазначив він.

Станом на 14 березня 2019 року ЦВК зареєструвала 699 офіційних спостерігачів від 10 міжнародних організацій та 7 іноземних держав на чергових виборах. Наразі місце голосування на президента без зміни місця реєстрації станом на 15 березня уже змінили 90 тисяч українців. Крім того, на президентські вибори 2019 року ЦВК замовила близько 60 мільйонів бюлетенів відразу на два тури.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2018 році ЦВК спростила процедуру зміни місця голосування для жителів тимчасово окупованих територій. Процедура схожа з тим, хто голосує не за місцем реєстрації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?