Партія Рабіновича і Медведчука входить до лідируючої трійки партій, - західні соціологи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Партія Рабіновича і Медведчука входить до лідируючої трійки партій, - західні соціологи

Партія Рабіновича і Медведчука входить до лідируючої трійки партій, - західні соціологи
Джерело:  golos.ua

Партія Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука - серед лідерів партійних рейтингів. Про це свідчить соціологічне опитування, яке провів міжнародний дослідницький центр BURI-Україна(The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Golos.UA".

За результатами опитування, шанси на проходження в наступний склад парламенту мають такі партії: «Слуга народу» Володимира Зеленського (18,0%), «Батьківщина» Юлії Тимошенко (14,9%), «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабіновича, Юрія Бойка і Віктора Медведчука (14,5%), «Блок Петра Порошенка« Солідарність »(9,1%),« Громадянська позиція »Анатолія Гриценка, Дмитра Добродомова та Андрія Садового (6,1%).

У інших політичних партій рейтинги нижче - Радикальна партія Олега Ляшка (4,7%), «Свобода» (3,1%), УКРОП (1,4%).

За даними опитування, якби президентські вибори проходили в найближчу неділю, велика частина реципієнтів віддала б свої голоси за Володимира Зеленського (23,1%), Петра Порошенка (14,3%), Юлію Тимошенко (14,3%) і Юрія Бойка (13,9%).

Дослідники, з огляду на останні політичні події в Україні, коли відразу п'ять кандидатів зняли свої кандидатури з виборів, і результати останнього опитування зробили такі висновки: «В Україні є чотири реальні кандидати на проходження до другого туру президентських виборів. Невелика різниця в їх нинішньому рейтингу не дає підстав робити якісь точні припущення щодо того, хто саме стане наступним президентом чи вийде у другий тур. Протягом наступних тижнів «Велика четвірка» кандидатів залишиться без змін. У неї і надалі будуть входити Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко і Юрій Бойко».

При цьому, зняття Євгеном Мураєва своєї кандидатури на користь Олександра Вілкула не справило ніякого ефекту - рейтинг Вілкула не збільшився ні на відсоток. Дослідники вважають, що після потрапляння Мураєва до списку санкцій РФ і звинувачень у співпраці з українськими спецслужбами розчаровані виборці вирішили підтримувати тих кандидатів, які не пов'язані з ним. Так, одна частина вирішила підтримати Володимира Зеленського, а інша - Юрія Бойка, який залишається чи не єдиним політиком із незаплямованою репутацією на цьому електоральному полі.

Відзначимо, опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) в період з 11 по 12 березня 2019 року. Загальна кількість респондентів склало 2024 людини. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?