"Весняне перемир'я" : бойовики перекидають військову техніку та боєприпаси у гарячі точки на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

"Весняне перемир'я" : бойовики перекидають військову техніку та боєприпаси у гарячі точки на фронті

"Весняне перемир'я" : бойовики перекидають військову техніку та боєприпаси у гарячі точки на фронті
Джерело:  online.ua

Координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомив, що проросійські окупанти на Донбасі помітно зменшили кількість обстрілів і збройних провокацій у період оголошеного "весняного перемир'я". Проте у час затишшя бойовики проводять мобілізаційні тренування, перекидають військову техніку та боєприпаси у гарячі точки на фронті, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що тільки за останній тиждень з території Росії були доставлені 1500 тонн паливно-мастильних матеріалів. А на залізничну станцію в Іловайську взагалі прибув ешелон у складі 21 вагона з артилерійськими боєприпасами.

В районі Білого розвідка зафіксувала переміщення артилерійської батареї буксируваних гармат-гаубиць, а також – перекидання боєприпасів в сторону Алчевська.

Відразу на двох ділянках окупанти обладнують позиції для додаткових вогневих засобів: в районі на південь від Первомайська – позиції для мінометів і станкових гранатометів, в районі Саханка на Маріупольському напрямку – обладнання окопів і укриттів в другій лінії.

Через Торез і Шахтарськ окупанти продовжують перекидати боєприпаси і спорядження. Також через Шахтарськ в бік Донецька проросійські бойовики перекинули до 20-и одиниць бойових броньованих машин.У район Дебальцевого окупанти перекинули підрозділ 100-міліметрових протитанкових гармат типу МТ-12 "Рапіра".

Окрім того, Тимчук зазначив, що в окупаційних адміністраціях "ДНР" все більш активно циркулюють чутки про те, що начебто наприкінці травня між Україною і РФ почнуться прямі переговори про визнання Криму російським і підписання "нового договору про мирне вирішення проблеми Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "іхтамнети" Путіна подали скаргу до Міжнародного суду за незаконне використання людей у військових цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?