Нарешті стало відомо, що спровокувало обвал курсу гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті стало відомо, що спровокувало обвал курсу гривні

Нарешті стало відомо, що спровокувало обвал курсу гривні
Джерело:  ЛІГА.net

"Укрзалізниця" спровокувала обвал курсу гривні, купивши валюту для погашення єврооблігацій на 175 мільйонів доларів, передає ONLINE.UA з посиланням на  Liga.net.

Як відомо, гривня стрімко подешевшала вперше з середини лютого: долар на міжбанку наблизився до позначки 27 грн за долар, євро - знову дорожче 30 грн.

"Укрзалізниця" повинна була погасити бонди на 175 млн доларів до 15 березня. Саме держкомпанія була основним покупцем валюти 13 і 14 березня.Щоб підтримати гривню, НБУ навіть довелося два дні поспіль виходити на міжбанк з найбільшими в цьому році продажами долара.За даними учасників ринку, НБУ 13 березня продав 80 млн доларів, 14 березня - близько 30 млн доларів", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що з початку року регулятор тричі виходив на ринок з продажем валюти на загальну суму 57,3 млн доларів - удвічі менше, ніж за два дні 13 та 14 березня.

"Цей кейс розкрив головну проблему українського валютного ринку: його обсяг настільки невеликий, що ситуацію в корені можуть змінити кілька великих операцій", - пише Liga.net.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?