"Нацкорпус" готує масштабну акцію на Майдані - в США попереджають про можливе насильство
Категорія
Україна
Дата публікації

"Нацкорпус" готує масштабну акцію на Майдані - в США попереджають про можливе насильство

"Нацкорпус" готує масштабну акцію на Майдані - в США попереджають про можливе насильство
Джерело:  online.ua

Партія "Національний корпус" планує провести 16 березня у Києві на Майдані Незалежності масштабну акцію "Свинарчуків Порошенка – за ґрати!", яка направлена проти корупції в оборонній сфері України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу партії.

За попередніми даними, акція відбуватиметься без партійної символіки та прапорі. На Майдан приїдуть члени партії з низки областей України.

У "Нацкорпусі" також виголосили свої вимоги, які озвучать під час акції:

  • Взяти під варту та арештувати рахунки і майно ймовірних учасників корупційних оборудок в оборонній галузі: звільненого з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського його сина Ігоря, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва "Укроборонпрому" Павла Букіна, директорів усіх держпідприємств, які були учасниками схеми;

  • Призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією майна;

  • Оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом;

  • Від генпрокурора Юрія Луценка вимагають щотижня звітувати про стан розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням грошей оборонного бюджету.

Варто зазначити, що трохи згодом посольство США опублікувало попередження у зв’язку з мітингом, який має провести націоналістичне угруповання.

"Українське націоналістичне угруповання планує мітингувати на Майдані Незалежності (…). Це угрупування було пов'язане з проявом насильства і громадськими заворушеннями, включно з сутичками з поліцією. У цьому районі очікується скупчення людей", – мовиться у повідомленні.

Посольство США рекомендує уникати натовпу і стежити з повідомленнями у ЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Державному департаменті США заявили, що вважають українські радикальні організації С14 і "Нацкорпус" групами ненависті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?