Члени ЄС звернулися до Кремля з важливим закликом
Категорія
Світ
Дата публікації

Члени ЄС звернулися до Кремля з важливим закликом

Члени ЄС звернулися до Кремля з важливим закликом
Джерело:  online.ua

Члени ЄС, серед яких Німеччина, Швеція та Нідерланди, закликають Росію не виходити Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), передає ONLINE.UA з посиланням на AP.

Варто зазначити, що 15 березня в Берліні проходить конференція щодо контролю над озброєннями. На ній міністри закликають "повернутися до повного і належного виконання" задля збереження договору.

"В той же час три країни закликали до підписання нових договорів щодо контролю над озброєннями. Зокрема, на користь цієї ідеї висловився глава МЗС Німеччини Гайко Маас, який обґрунтував необхідність нових рамкових угод поширенням ядерної зброї на такі країни, як Китай, КНДР, Індія та Пакистан", - сказано в повідомленні.

 Як відомо, 2 лютого, Сполучені Штати припинили свої зобов'язання за Договором про РСМД і почнуть процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.США вимагають, щоб Росія знищила всі ракети, які порушують договір, а також пускові установки і пов'язані з ними обладнання.

Росія заперечувала усі звинувачення США. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив в п'ятницю, що Росія шкодує про рішення США і звинувачує Вашингтон у "небажанні вести будь-які суттєві переговори".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині пояснили, як не допустити ядерну війну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?