Туреччина зробила заяву про Крим, яка приведе Путіна в лють
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина зробила заяву про Крим, яка приведе Путіна в лють

Туреччина зробила заяву про Крим, яка приведе Путіна в лють
Джерело:  online.ua

Туреччина категорично не визнає півострів Крим частиною Російської Федерації і надалі не змінить свою думку. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на турецьке агентство Anadolu.

16 березня виповнилося рівно 5 років з дня організацією Росією так званого «референдуму» в українському Криму, після якого послідувала анексія всього півострова.

МЗС Туреччини зробив з цього приводу заяву, приурочену до річниці окупації української території Російською Федерацією.

"У цей день п'ять років тому Росія організувала незаконний "референдум", наслідком якого стала анексія Кримського півострова... Анкара не визнає анексію Криму і продовжить підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України", - зазначає в заяві МЗС Туреччини .

Крім того Анкара збирається і далі приділяти увагу становщу кримських татар, які в даний момент знаходяться на окупованій території, а так само тих, хто змушений був покинути свій будинок і виїхати жити на материк.

"Кримські татари повинні жити на своїй історичній батьківщині в мирі і безпеці, щоб зберегти своє історичне коріння", - йдеться в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп  Ердоган заявив, що досі не побачив прийнятного плану щодо створення "зони безпеки"  на північному сході Сирії за три тижні після того, як президент США Дональд Трамп запропонував створити таку зону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?