Австралія стала черговою країною, що підтримала санкції проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралія стала черговою країною, що підтримала санкції проти Росії

Австралія стала черговою країною, що підтримала санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Австралія ввела санкції проти Російської Федерації у зв'язку із захопленням українських кораблів у Керченській протоці. Таким чином, Австралія увійшла до групи країн, куди входять Канада, ЄС і США, які також зі свого боку ввели подібні санкції, передає ONLINE.UA.

Міністр закордонних справ великої Британії Джеремі Хант підтримав рішення влади Австралії. Він зазначив, що дані санкції є ще одним прикладом одностайності міжнародного співтовариства щодо осуду дії Росії.

Як зазначили в міністерстві, санкції введені Євросоюзом стануть перешкодою ряду осіб здійснювати поїздки в межах ЄС. Крім того, як зазначено в заяві, будуть заморожені будь-які активи в Євросоюзі, пов'язані з особами, проти яких введені санкційні заходи.

«ЄС разом з Австралією, Канадою і США наклав санкції на окремих осіб за їх роль у застосування Росією військової сили проти 3 українських суден та їх екіпажів в Керченській протоці і Чорному морі в листопаді 2018 року»,– йдеться в заяві МЗС.

У заяві акцентується увага на тому, що Велика Британія засуджує всі випадки агресії Росії щодо України в послідовному порядку, окремо зазначаючи незаконну окупацію Кримського півострова російською стороною.

"Велика Британія і наші міжнародні партнери в ЄС, Австралії, Канаді та США направили Росії однозначний сигнал про те, що їх напад на українські судна в Керченській протоці і Чорному морі в минулому році був абсолютно неприйнятним", – вважає Хант.

Джеремі Хант зазначив, що офіційний Лондон і надалі не ігноруватиме зусилля Росії щодо дестабілізації України. Крім того Хант закликав Москву звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців і повернути захоплені судна.

Як повідомляв ONLINE.UA, Туреччина також категорично не визнає півострів Крим частиною Російської Федерації і надалі не змінить свою думку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?