Шокуюча цифра: скільки Кремль заплатив за окупований Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюча цифра: скільки Кремль заплатив за окупований Крим

Шокуюча цифра: скільки Кремль заплатив за окупований Крим
Джерело:  online.ua

Економіка Росії втратила понад 150 мільярдів доларів за п'ять років після окупації Криму. Здебільшого це відбулося в результаті санкцій, запроваджених Заходом, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg Economics.

"Через п'ять років після анексії українського Криму Путіним витрати Росії продовжують зростати. ... Економіка найбільшого в світі експортера енергії "просіла" майже на 10% або на 150 мільярдів доларів у порівнянні з показниками кінця 2013 року. Це пов'язано з падінням цін на нафту (близько 4% у загальних втратах), але основна причина - санкції та інші фактори", - зазначає видання, посилаючись на дані дослідження, опублікованого аналітиком Скоттом Джонсоном.

Окрім того, зазначається, що велика частина витрат РФ виникла в результаті санкцій з боку США та ЄС, які запроваджувалися щорічно після анексії, а також за ймовірне втручання у вибори в США та інші дії.

Також варто зазначити, що спостерігається падіння обсягу іноземних інвестицій: після деякого підйому у 2017 році прямі іноземні інвестиції скоротилися і навіть мали негативні показники у другому кварталі 2018 року.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як  Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?