В МЗС виступили за подвійне громадянство для представників української діаспори
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС виступили за подвійне громадянство для представників української діаспори

В МЗС виступили за подвійне громадянство для представників української діаспори
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив за подвійне громадянство для представників української діаспори. Про це він заявив в ефірі "Радіо Культура" під час вручення премії "Women ir Arts Award", передає ONLINE.UA.

На зауваження, що для української діаспори з Канади, США, Чехії та інших країн немає спрощеної процедури отримання громадянства в Україні або набуття подвійного громадянства, він відповів:

"Я взагалі за подвійне громадянство для таких українців і послідовно за це виступаю. Я вважаю, що ми маємо просто прописати критерії. Звичайно, ми маємо до цього йти. Ми втрачаємо тисячі і тисячі українців, які могли б працювати тут, і не тільки в державних органах чи якійсь бюрократії, чи бізнесі, але й також створювати сучасну українську культуру", – уточнив Клімкін.

На його думку, багато людей розуміють нас, українців, через українську культуру.

"Вони дивляться на нас, на нашу культуру і таким чином розуміють, хто такі українці, чому Україна – це унікальна країна, чому вона єдина здатна боротися з Росією", – пояснив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Клімкін заявив, що Європейський Союз не покарає Україну через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, тому за безвіз українці можуть не хвилюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?