НАТО висунуло Кремлю гучну вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО висунуло Кремлю гучну вимогу щодо України

НАТО висунуло Кремлю гучну вимогу щодо України
Джерело:  online.ua

Члени НАТО вимагають повернути Крим Україні, в черговий раз засудивши анексію українського півострова – акт порушення міжнародного права, який Альянс ніколи не визнає. Про це йдеться у заяві Північноатлантичної Ради, передає ONLINE.UA.

"Ми закликаємо Росію повернути контроль над Кримом Україну. Ми знову підтверджуємо нашу повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод. Крим - територія України" - наголошується у заяві.

Члени блоку вкотре підкреслили своє рішуче засудження анексії, яку Альянс не визнає і не буде визнавати. Окрім того, НАТО засуджує мілітаризацію півострова і висловлює стурбованість планами РФ з подальшого нарощування військового потенціалу в Чорноморському регіоні.

"Невиправдане використання Росією військової сили проти українських кораблів і військово-морських сил біля Азовського моря і Керченської протоки в листопаді 2018 року є частиною більшої структури російських агресивних дій в регіоні" - заявили у НАТО, закликавши відпустити українських моряків і повернути кораблі.

Також Альянс висловив підтримку міжнародним санкціям проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український глава Петро Порошенко назвав двох головних ворогів України. Це Росія і бідність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?