"Ніколи цього не буде": в ЄС зробили важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ніколи цього не буде": в ЄС зробили важливу заяву

"Ніколи цього не буде": в ЄС зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Висока представниця ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні на початку засідання Ради ЄС у Брюсселі заявила, що Європейський союз продовжує політику невизнання незаконної анексії Криму Росією і закликає розслідувати всі випадки порушення прав людини та відпустити незаконно затриманих осіб, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні 5-та річниця незаконної анексії Криму Росією. ЄС постійно заявляє, що ми не визнавали і не визнаємо це порушення міжнародного права... Ми повністю солідарні з Україною, підтримуємо її суверенітет і територіальну цілісність. Останні п’ять років принесли систематичні порушення фундаментальних прав і свобод кримських татар, багато з яких були заарештовані в порушення міжнародного права", - додала вона.

Окрім того, європейська еліта закликає розслідувати всі випадки порушення прав людини і надати повний доступ на півострів представникам міжнародних правозахисних організацій.

"Зростаюча мілітаризація Криму і Севастополя за цей період мала негативний вплив на безпекову ситуації у Чорноморському регіоні. Небезпечне зростання напруження в Керченській протоці було ще одним наслідком анексії. ЄС очікує, що Росія негайно і без будь-яких умов відпустить захоплених українських моряків і кораблі", - сказала Могеріні.

Вона нагадала, що ЄС вніс до санкційного списку вісім осіб, причетних до нападу на українські кораблі.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт та голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента"  Володимир Фесенко вважає, що заяви США і ЄС про введення санкцій проти Росії через ситуацію в Азові – страшилка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?