Масштабні штрафи: Путін затвердив покарання за фейкові новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабні штрафи: Путін затвердив покарання за фейкові новини

Масштабні штрафи: Путін затвердив покарання за фейкові новини
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає блокування недостовірних новин, що спотворюють факти. Окрім того, підписані супутні поправки, які встановлюють відповідальність у вигляді штрафів до 1,5 млн рублів (близько 619,4 тисяч гривень) за поширення недостовірної інформації, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Новий російський закон доповнює перелік інформації, доступ до якої може бути обмежений на вимогу генерального прокурора РФ або його заступників. Зокрема, заборони стосуються "недостовірної суспільно значимої інформації", яка поширюється під виглядом достовірної і загрожує громадянам, майну, громадському порядку та функціонуванню інфраструктури.

"При виявленні такої інформації російські правоохоронці будуть звертатися до Роскомнадзору (органу з нагляду в сфері зв'язку). Той, у свою чергу, може заблокувати видання, якщо воно не видалить інформацію, яку влада назве фейковою", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандально відома російська пропагандистка Ольга Скабєєва вкотре не посоромилася вигадати новий фейк про Україну. Цього разу вона в телеефірі заявила, що нібито в Україні через переохолодження масово помирають люди. І відбувається це начебто через відмову від російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?