Як вберегтися від ожиріння та діабету - найпростіший спосіб
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як вберегтися від ожиріння та діабету - найпростіший спосіб

Як вберегтися від ожиріння та діабету - найпростіший спосіб
Джерело:  online.ua

Вчені із США назвали легкий спосіб побороти ожиріння та запобігти розвиткові діабету – вживання зеленого чаю. Вказано, що дослідники оцінили вплив 2% екстракту зеленого чаю на організм мишей, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

"Усіх гризунів поділили на дві групи – одна сиділа на дієті з високим вмістом жирів протягом 8 тижнів. Інша ж група мала нормальний раціон харчування. Кожну групу розділили на дві частини, одна з яких отримувала екстракт чаю", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що дослідники виміряли у тварин масу тіла, обсяг жирової тканини, резистентність до інсуліну і ряд інших показників, що включають проникність кишківника, транслокацію ендотоксину в кров (сприяє резистентності до інсуліну), запальні процеси в шлунково-кишковому тракті і мікробний склад.

"Вживання зеленого чаю сприяло тому, що миші, які сиділи на жирній дієті, набирали на 20% менше ваги і мали нижчу резистентність до інсуліну, ніж ті гризуни, які не отримували екстракт.Екстракт зеленого чаю перешкоджав проникненню ендотоксину, що виділяється деякими бактеріями, в кров. Зелений чай також сприяв більш здоровому мікробному складу в кишківнику", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що дози, які використовували у дослідженні, дорівнюють 10 чашкам зеленого чаю для людей. Однак, за словами вчених, результати експерименту поки передчасно поширювати для людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?