Який популярний в Україні продукт збільшує ризик серцево-судинних хвороб

Який популярний в Україні продукт збільшує ризик серцево-судинних хвороб


  |  Наука та медицина   |   Читать на русском
Фото: pxhere.com

Вчені з американського департаменту профілактичної медицини Північно-західного університету Чикаго прийшли до висновку, що вживання трьох і більше яєць на день підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і передчасної смерті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Дослідникам довелося детально проаналізувати дані шести експериментів, проведених за участю 29 615 осіб різних національностей. Добровольці заповнювали довгі харчові опитувальники і вказували, що вони з’їли за попередній рік або місяць.

Варто зазначити, що стан здоров’я учасників відстежувалася протягом 31 року. За цей час діагностували 5,4 тисяч серцево-судинних патологій і 6 132 смерті від всіх причин.

"Вживання трьох–чотирьох яєць в день перевищує щоденну допустиму норму споживання холестерину. Вчені зазначають, що в одному яйці міститься 186 мг холестерину, відповідно в трьох-чотирьох яйцях може міститися до 750 мг. Це перевищує середньодобову норму більш, ніж на 60%.Кожні 300 мг холестерину підвищують ризик появи серцево-судинних захворювань на 3,2% і ранньої смерті на 4,4%", — сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що здоровим людям хліб необхідно їсти щодня, адже саме він є здоровим джерелом клітковини, вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Новини інших ЗМІ
Загрузка...