Який популярний в Україні продукт збільшує ризик серцево-судинних хвороб
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який популярний в Україні продукт збільшує ризик серцево-судинних хвороб

Який популярний в Україні продукт збільшує ризик серцево-судинних хвороб
Джерело:  online.ua

Вчені з американського департаменту профілактичної медицини Північно-західного університету Чикаго прийшли до висновку, що вживання трьох і більше яєць на день підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і передчасної смерті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Дослідникам довелося детально проаналізувати дані шести експериментів, проведених за участю 29 615 осіб різних національностей. Добровольці заповнювали довгі харчові опитувальники і вказували, що вони з'їли за попередній рік або місяць.

Варто зазначити, що стан здоров'я учасників відстежувалася протягом 31 року. За цей час діагностували 5,4 тисяч серцево-судинних патологій і 6 132 смерті від всіх причин.

"Вживання трьох–чотирьох яєць в день перевищує щоденну допустиму норму споживання холестерину. Вчені зазначають, що в одному яйці міститься 186 мг холестерину, відповідно в трьох-чотирьох яйцях може міститися до 750 мг. Це перевищує середньодобову норму більш, ніж на 60%.Кожні 300 мг холестерину підвищують ризик появи серцево-судинних захворювань на 3,2% і ранньої смерті на 4,4%", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що здоровим людям хліб необхідно їсти щодня, адже саме він є здоровим джерелом клітковини, вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?