Як легко та просто заснути - найефективніші поради
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як легко та просто заснути - найефективніші поради

Як легко та просто заснути - найефективніші поради
Джерело:  online.ua

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун до Всесвітнього дня сну нагадала, що сон – важлива складова здорового способу життя, а також наголосила, що кожна людина має свій оптимальний час для відпочинку, передає ONLINE.UA з посиланням на допис чиновниці.

Супрун підкреслила, що важливо враховувати сигнали власного тіла, які можуть свідчити про недостатню кількість сну. Серед них: погане самопочуття після семи годин сну, проблема із зайвою вагою або хронічні хвороби, залежність від кофеїну, бажання заснути за кермом.

Також вона розповіла, як швидко та легко заснути. Супрун дала кілька цікавих та простих порад.

1. Втомитися не лише морально, а й фізично, завдяки швидкій прогулянці, відтисканням чи пробіжці. Це ще й профілактика серцево-судинних хвороб і деменції.

2. Звільніть вечір від телефонів, комп’ютерів і телебачення. Синє світло екранів стає на заваді утворенню мелатоніну (гормон, який повідомляє тілу, коли треба лягати у ліжко).

3. Проти ночі не пийте ані алкоголь, ані каву. Краще з’їжте вишень і помідорів – в них рекордно багато мелатоніну. Спробуйте нут – у ньому рекордний вміст триптофану, амінокислоти, із якої утворюються мелатонін і серотонін. Випийте чаю із ромашки, меліси чи м’яти, або білий чай.

4. Відкрийте вікна, закрийте штори. Холод, свіже повітря і повна темрява допоможуть зануритися в глибокий сон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини, а також блокує процеси старіння. Такий висновок зробили американські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?