"Вони у комі через дії Кремля": офіційний Київ жорстко розкритикував РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони у комі через дії Кремля": офіційний Київ жорстко розкритикував РФ

"Вони у комі через дії Кремля": офіційний Київ жорстко розкритикував РФ
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Мінські угоди про врегулювання ситуації на сході України перебувають у "комі", з якої їх може витягнути тільки рішення РФ піти з Донбасу, передає ONLINE.UA з посилання на "Інтерфакс-Україна".

"Мінськ" насправді не є мертвим, але він перебуває в комі. Витягнути його з коми може тільки Кремль. Оскільки саме він ввів його в цю саму кому, і зробив це абсолютно усвідомлено. Щоб вивести "Мінськ" з такого стану, Росія повинна прийняти рішення про відхід із Донбасу", – говорить Клімкін.

Український дипломат пояснив, що Москва використовує окуповані українські території тільки як засіб для торгу.

"На сьогоднішній момент Росія не хоче прийняти таке рішення (про вихід з Донбасу). Звичайно, це пов'язано з виборами, але ще більше – зі звичайною базарної торгівлею, яку Росія намагається вести з євроатлантичною спільнотою", – вважає глава МЗС.

За словами Клімкіна, незважаючи на те, що порядок денний ЄС заповнена внутрішніми важливими питаннями, як, наприклад, Brexit або вибори в Європарламент, Україні вдається зберегти місце для питань протидії російській загрозі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  міністерство закордонних справ Російської Федерації скерувало Міністерству закордонних справ України ноту  з приводу припинення дії договору "про дружбу, співпрацю й партнерство".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?