Вражаюча цифра: скільки ще грошей планує позичити Україна в 2019 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вражаюча цифра: скільки ще грошей планує позичити Україна в 2019 році

Вражаюча цифра: скільки ще грошей планує позичити Україна в 2019 році
Джерело:  online.ua

Очільниця Мінфіну України Оксана Маркарова заявила, що в поточному році Україні необхідно позичити близько 4 млрд доларів, адже на погашення та обслуговування державного боргу потрібно витратити 418 мільярдів гривень. Про це вона повідомила в ефірі одного з українських радіо, передає ONLINE.UA.

"Нам в цьому році треба позичити близько 4 млрд доларів (в еквіваленті). Це не секрет, тому що в бюджеті на цей рік 418 млрд грн закладено на погашення боргів. Це третина державного бюджету", - зазначила вона.

За словами чиновниці, в цьому році Україна вже отримала 600 млн доларів під гарантію Світового банку.

"Вони вже надійшли на рахунки. Це ті, які під 4%. Ми зробили невелике дорозміщення (єврооблігацій), коли була така можливість і ціна була менше 10%", - розповіла міністр.

Вона підкреслила, що Мінфін також працює над додатковими інструментами від офіційних кредиторів.

"Ми вже почали переговори зі Світовим банком про наступні гарантії. Я сподіваюся, що в цьому році зможемо її використовувати. Ну а решта - будемо моніторити і виходити на приватний ринок", - додала Маркарова.

Як повідомляв ONLINE.UA,  влада Євросоюзу вкотре нагадала, що боротьба з корупцією є наріжним каменем у співпраці з Україною.  З даною заявою виступив речник зовнішньополітичної служби ЄС у четвер в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати рішення Конституційного суду щодо скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?