Путін спробує організувати нову війну: в МЗС озвучили тривожний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін спробує організувати нову війну: в МЗС озвучили тривожний прогноз

Путін спробує організувати нову війну: в МЗС озвучили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін спробує організувати нову газову війну після закінчення дії нинішніх домовленостей про транзит газу через територію України. З таким невтішним прогнозом виступив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відповідаючи на питання про майбутнє транзиту газу через українську територію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що Росія спробує організувати нову газову війну. Така ймовірність дуже велика. Таку можливість розуміють наші партнери і кажуть, що до цього потрібно готуватися, збільшуючи запаси газу в наших сховищах. Зараз не тільки ми, але і Європа добре розуміємо ймовірність російських провокацій", - заявив Клімкін.

За словами очільника МЗС, Україна і ЄС наполягають, що майбутні контракти необхідно укладати на основі європейських правил, а Росія натякає на можливість таємних домовленостей.

"Це означає, зокрема, що газ необхідно продавати на східному кордоні. Тарифи ж повинні бути розраховані на основі методології, яка закладена в європейських правилах, тоді ми уникаємо будь-яких можливих "договорняків". Зараз же Росія відверто натякає на можливість домовитися, тобто вони не виключають можливість угоди, але тільки на їхніх умовах", - розповів міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну, запевнивши, що Росія збереже його, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?