Експерт пояснив, як вплине на Україну відставка президента Казахстану Назарбаєва
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, як вплине на Україну відставка президента Казахстану Назарбаєва

Експерт пояснив, як вплине на Україну відставка президента Казахстану Назарбаєва
Джерело:  24 канал

Голова Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран вважає, що після відставки президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва буде період нестабільності і боротьби угруповань, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами соціолога, процес передачі влади дуже складний. Але загальний геополітичний вектор Казахстану, зокрема і щодо України, збережеться.

Експерт пояснив, що абсолютно всі авторитарні режими мають таку серйозну проблему, як передача влади. А цей процес супроводжується великою нестабільністю. Тому робити будь-які прогнози можна тоді, коли будемо знати, хто може бути наступником, і яким чином відбуватиметься передача влади.

"Після того, як буде відомо, хто стане наступним президентом Казахстану, можна робити прогнози. Але геополітичний вектор Казахстану – помірковано-прозахідний, прокитайська позиція і вимушені добросусідські відносини з Росією – залишиться. Так само, як і не буде принципових змін для України", - каже Сергій Таран.

Також експерт прогнозує, що Росія намагатиметься вплинути на вибір наступника Назарбаєва. Для Кремля, зауважує Таран, найцікавіше мати в сусідніх країнах не диктатора, а вразливу людину. Росія робитиме ставку на керований хаос.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв склав повноваження глави держави, публічно заявивши, що йде у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?