В Україні знизили ціну на газ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знизили ціну на газ

В Україні знизили ціну на газ
Джерело:  online.ua

В Україні знизили ціну на газ для населення на 2% від регульованої державою вартості, а отже 1 кубометр газу коштуватиме 8 гривень 38 копійок (на 17 копійок менше). Зазначається, що саме такими цінами "Нафтогаз" продаватиме газ українцями у квітні 2019 року, передає ONLINE.UA.

В НАК це пояснили тим, що в березні його компанії скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів.

"Завдяки низьким цінам на газ на світових ринках, ринкова вартість газу в Україні наразі є нижчою за регульовану державою у 8 тисяч 550 гривень за тисячу кубометрів. Завдяки цьому "Нафтогаз" вирішив продавати газ для промисловості за нижчими цінами, ніж ціни на газ для населення", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що "Нафтогаз" продає звичайним українцям газ за нижчими цінами, ніж промисловості. Вартість газу для населення встановлює уряд (зобов’язуючи "Нафтогаз" продавати газ споживачам за 8 тисяч 550 гривень за тисячу кубометрів). А промисловість купує газ за ринковою ціною, яка зазвичай є вищою.

Як повідомляв ONLINE.UA,  НАК "Нафтогаз України" згоден встановити безкоштовні лічильники газу в межах капітальних вкладень лише за умови, що побутові споживачі будуть прямими клієнтами компанії.  Очільник компанії Андрій Коболєв нагадав, що облгази мають в своїх програмах кошти на лічильники, але не хочуть їх встановлювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?