Це сталося: столицю Казахстану перейменували після відставки президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Це сталося: столицю Казахстану перейменували після відставки президента

Це сталося: столицю Казахстану перейменували після відставки президента
Джерело:  online.ua

 Парламент Казахстану прийняв поправки до конституції про перейменування столиці Астани в Нурсултан, на честь колишнього президента Назарбаєва, передає ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як відомо, раніше з відповідною ініціативою до парламенту звернувся новий президент Касим-Жомарт Токаєв.

"Ухвалене історичне рішення", - сказав спікер мажилісу (нижньої палати) парламенту Казахстану Нурлан Нігматулін за підсумками голосування.

Тепер поправки має підписати президент.

Зазначимо, що 20 березня вранці Токаєв прийняв присягу президента і пообіцяв дотримуватися усталеного курсу країни. Він також вважає за необхідне спорудити монумент на честь Назарбаєва і назвати його ім'ям центральні вулиці обласних міст.

"Вважаю за необхідне увічнити ім'я нашого великого сучасника Нурсултана Абішева Назарбаєва. Наша столиця повинна носити ім'я нашого президента і називатися "Нурсултан". Хотів би нагадати, що така пропозиція вже висловлювалася парламентаріями і депутатами парламенту 23 листопада 2016 року з нагоди 25-річчя незалежності", – сказав Токаєв під час своєї інавгурації.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран вважає, що  після відставки президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва буде період нестабільності і боротьби угруповань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?