"Буде катастрофа": експерт озвучив моторошний прогноз щодо Кримського мосту
Категорія
Світ
Дата публікації

"Буде катастрофа": експерт озвучив моторошний прогноз щодо Кримського мосту

"Буде катастрофа": експерт озвучив моторошний прогноз щодо Кримського мосту

Автор двох українських проектів Кримського мосту, інженер-мостобудівник Георгій Росновский зазначив, що наразі геологічні умови у Керченській протоці, над якою збудували Кримський міст і справді дуже погані. За його прогнозом, великі навантаження і зовнішні чинники можуть призвести до пошкодження залізничних колій і викликати катастрофу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

"Міцні ґрунти там дуже глибоко, а палі потрібно забивати ще глибше, щоб вони могли вистояти. Плюс там дуже багато грязьових вулканів, що дуже погано впливає на опори. І сама схема моста дуже невдала, він дуже низький, а між опорами – маленькі прольоти, що дуже погано в умовах проходу льоду, який буде поступово бити й розгойдувати опори", – зауважив інженер.

За словами експерта, будь-який нахил поперечки мосту може спровокувати сходження потяга з рейок. Але не тільки зовнішні фактори впливають на стійкість опор, але й навантаження, яке посилиться після запуску вантажних і пасажирських поїздів.

"Максимальні навантаження лімітовані будівельними нормами при проектуванні залізничних мостів. Але й ці норми зараз часто неграмотно складаються. Рух – це вібрація, не тільки рух води або льоду, осідання опор і геологія, але й зовнішня вібрація від навантаження, це все впливає на безпеку", – пояснив Росновський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада вирішила встановити сканери на підході до Кримського мосту для забезпечення транспортної безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?