Розмінування на Донбасі на межі зриву через Верховну Раду: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Розмінування на Донбасі на межі зриву через Верховну Раду: що сталося

Розмінування на Донбасі на межі зриву через Верховну Раду: що сталося

Пані посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф закликала Верховну Раду невідкладно ухвалити поправки в новий закон про розмінування, дозволивши пряме донорське фінансування організацій, які виконують протимінну діяльність, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Британська дипломатка підкреслила, що всі міжнародні зусилля з гуманітарного розмінування в Україні "під загрозою зриву, якщо Верховна Рада оперативно не прийме невеликі поправки в новий закон про розмінування".

"Наприкінці минулого року міжнародне співтовариство привітало ухвалення цього закону, але також висловило стурбованість з приводу того, що закон виключає можливість прямого донорського фінансування наших виконавців. Зокрема, це означає, що тепер наші гроші повинні йти прямо в держбюджет, і ми втратимо контроль та нагляд над тим, як витрачаються кошти британських платників податків. Ми завжди чітко заявляли, що це для нас "червона лінія", адже як донори ми просто не можемо перераховувати гроші напряму до держбюджету в будь-якій країні, де ми працюємо", - пояснила Гоф.

В останні місяці посли головних країн-донорів зверталися до народних депутатів з проханням прийняти зміну, яка, "допоможе врятувати життя українців", зазначила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ОБСЄ повідомили про новий мирний план по Донбасу, який повинен замінити Мінські домовленості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?