"Я не готова": Тереза Мей звернулася до Євросоюзу з новим проханням
Категорія
Світ
Дата публікації

"Я не готова": Тереза Мей звернулася до Євросоюзу з новим проханням

"Я не готова": Тереза Мей звернулася до Євросоюзу з новим проханням
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей попросила ЄС про відтермінування дати виходу країни з блоку до 30 червня. З даною заявою політикиня виступила в парламенті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

На її думку, було б неправильним для Британії брати участь у виборах до Європарламенту, тому в листі президенту Європейської ради Дональду Туску вона попросила про відтермінування до 30 червня.

"Як прем’єр-міністр я не готова до відтермінування Brexit довше ніж до 30 червня" – заявила Мей.

Окрім того, вона додала, що планує просувати третє голосування щодо угоди про Brexit. У листі Мей стверджується, що парламент точно не встигне затвердити угоду до 29 березня, на яке запланований вихід з ЄС.

"Саме тому я пишу, щоб поінформувати Європейську раду про те, що Сполучене Королівство просить про розширення терміну дії статті 50 договору про ЄС, в тому числі статті 106 а договору про Євроатом, до 30 червня 2019 року" - йдеться у листі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перша міністерка Шотландії  Нікола Стерджен звинуватила уряд Британії у "жалюгідному боягузтві" через відтермінування ключового голосування в парламенті щодо угоди про Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?