Неочікувано: ГПУ розслідує втручання з України у вибори в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: ГПУ розслідує втручання з України у вибори в США

Неочікувано: ГПУ розслідує втручання з України у вибори в США
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ розпочала розслідування, щоб з'ясувати, чи навмисне правоохоронні органи нашої країни "злили" фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про тодішнього главу кампанії Трампа Пола Манафорта, намагаючись вплинути на вибори на користь Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hill.

Гепрокурор пояснив, що розслідування ініційовано після того, як український депутат опублікував аудіозапис, в якому цитувалися слова високопоставленого співробітника правоохоронних органів про те, що його відомство "злило" фінансові звіти Манафорта, щоб допомогти кампанії Клінтон.

"Депутат також отримав рішення суду про те, що витік є "незаконним вторгненням в американську виборчу кампанію". Луценко сказав, що запис є досить серйозним твердженням, щоб відкрити розслідування, і одна з його проблем полягає в тому, що українські правоохоронні органи мали часті контакти з посольством США в часи адміністрації Обами в Києві", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні Гілларі Клінтон повідомила, що не планує брати участь в президентських виборах у 2020 році, а також висувати свою кандидатуру на пост губернатора або мера Нью-Йорка. Однак наголосила, що й надалі буде "працювати, говорити, і відстоювати те, у що вірить". Американський президент Дональд Трамп заявив, що шкодує через таке рішення політикині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?