Росію сколихнув масштабний "губернаторопад": що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію сколихнув масштабний "губернаторопад": що відбувається

Росію сколихнув масштабний "губернаторопад": що відбувається
Джерело:  online.ua

За останній тиждень губернатори п'яти регіонів Росії подали президенту РФ Володимиру Путіну прохання про відставку - на черзі ще один, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Так, 14 березня глава Оренбурзької області Юрій Берг і глава Мурманської області Марина Ковтун подали президенту РФ Володимиру Путіну прохання про дострокову відставку. Зазначається, що Берг опублікував звернення до жителів регіону, в якому дякує їм за довіру і підтримку, а також говорить, що перед областю стоять "амбіційні завдання" і просить зберегти міжнаціональний мир і дружбу. Берг керував регіоном з 2010 року.

"Незабаром стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прийняв відставку глави Оренбурзької області Юрія Берга, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки губернатора регіону керівника компанії "Т-Плюс" Дениса Паслера.Губернатор Мурманської області Марина Ковтун заявила, що Путін ще не підписав її прохання про відставку, але висловила впевненість, що це станеться скоро. За її словами, рішення було усвідомленим і важким", - сказано в повідомленні.

Наразі відомо, що Путін підписав прохання про відставку очільниці Мурманської області, а на її місце призначив тимчасово виконуючого обов'язки губернатора Андрія Чібіса, який до цього був заступником міністра будівництва та ЖКГ РФ.

Загалом на цьому тижні Путін вже прийняв відставки трьох губернаторів: Челябінській області Бориса Дубровського, глави Республіки Алтай Олександра Бердникова і глави Калмикії Олексія Орлова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні заочно засудили до 13 років позбавлення волі уповноваженого представника Президента РФ у так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Бєлавєнцева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?