Росія, тримай "подарунок": США перекинули до Європи 6 бомбардувальників
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія, тримай "подарунок": США перекинули до Європи 6 бомбардувальників

Росія, тримай "подарунок": США перекинули до Європи 6 бомбардувальників
Джерело:  online.ua

США ухвалили рішення перекинути до Європи 6 стратегічних бомбардувальників ВПС США В-52 для участі у повітряних навчаннях спільно з союзниками і партнерами НАТО. Американські ЗМІ вважають, що це своєрідний "подарунок" Росії на п'яту річницю окупації Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Зазначається, що група літаків приземлилася на авіабазі Фейрфорд у Великобританії наприкінці минулого тижня. До цього місцем дислокації літаків була база в штаті Луїзіана.

"Це – сигнал США призначений для Росії на п'яту річницю анексії Криму", - запевняють американські ЗМІ.

На даний момент відомо, що чотири надіслані американцями бомбардувальники вже виконали польоти у Європі. Зокрема, над Норвезьким, Балтійським і Середземним морями.

"А ось літаки B-52, дислоковані на базах Андерсон на Гуамі в Тихому океані і Фейрфорд, провели одночасні навчання з ознайомлення з театром дій в Індо-Тихоокеаніі і Європі. Так, бомбардувальники летіли на північ в зону на схід від півострова Камчатка. Колективно польоти в Індо-Тихоокеаніі і Європі продемонстрували вірність США їхнім союзникам і партнерам за допомогою глобального залучення збройних сил", – повідомили в американських ВПС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у мережі з’явилося відео катастрофи російського стратегічного ракетоносця-бомбардувальника Ту-22М3, який розбився 22 січня за посадці на аеродромі в Мурманської області. У кадрі видно, як бомбардувальник розколовся навпіл, після чого загорівся.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?