Надійшли хороші новини з Євросоюзу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Надійшли хороші новини з Євросоюзу

Надійшли хороші новини з Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Очільниця українського Мінфіну Оксана Маркарова повідомила, що у Євросоюзі готові надати уряду України другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Європейські колеги високо оцінили прогрес щодо виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов‘я", — повідомила Маркарова.

Зазначимо, що Європейська Рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України обсягом 1 млрд євро. У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги

обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

На початку березня в Мінфіні заявляли, що Україна виконала більше половини зобов'язань для отримання нашою країною другого траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу на 500 млн євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні заявив, що програма співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною націлена на досягнення стійкого зростання економіки країни і підвищення рівня життя її громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?