Президентські вибори 2019: як проголосувати за кордоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: як проголосувати за кордоном

Президентські вибори 2019: як проголосувати за кордоном
Джерело:  online.ua

Громадяни України, які постійно живуть за кордоном чи планують у день виборів поїхати з країни, також можуть проголосувати. Виборчі дільниці відкриваються у приміщеннях українських посольств та консульств. Варто пам'ятати, що не працюватимуть вони лише в дипломатичних установах України в РФ.

З переліком та адресами виборчих дільниць за кордоном можна ознайомитись на сайті МЗС України, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що до списків виборців на закордонних дільницях автоматично потрапляють громадяни України, які стали на консульський облік.

"Якщо на обліку ви не стоїте, але постійно там живете і проголосувати хочете, то маєте прийти до дипломатичної установи і написати заяву про зміну місця голосування. Її передадуть до відділу ведення реєстру при МЗС і ви зможете проголосувати.Така сама процедура, якщо ви живете за кордоном в одній країні, а в день виборів будете в іншій", - сказано в повідомленні.

У тому випадку, коли людина постійно живе в Україні, але у день виборів буде за кордоном, то може піти у відділ ведення реєстру виборців за місцем реєстрації і змінити місце голосування, вказавши в якій країні і на якій дільниці плануєте голосувати.

"Громадяни України, які стоять на консульському обліку за кордоном, але у день виборів повернуться додому, також можуть змінити місце голосування за стандартною процедурою: або подати заяву в дипломатичну установу, або у відділ ведення реєстру там, де планують голосувати в Україні", - повідомляють у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший британський журналіст і віце-президент Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні Едвард Лукас зробив  прогноз про плани Путіна на президентських виборах в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?