В Кабміні назвали рушійну силу економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні назвали рушійну силу економіки України

В Кабміні назвали рушійну силу економіки України
Джерело:  online.ua

Рушійною силою економіки України є агропромисловий комплекс. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Агропромисловий комплекс - це рушійна сила нашої економіки і гарант продовольчої безпеки України та світу. Наша продукція представлена в 190 країнах світу, ми входимо в топ-7 експортерів продовольства. Але наш потенціал більший", - заявив прем'єр.

 Очільник Кабміну наголосив, що Україні слід збільшувати поглиблену переробку продукції.

"У найближчі роки ми матимемо більше інвестицій в розвиток АПК, створення нових продуктів, які будуть представлені на внутрішньому і зовнішніх ринках під маркою Made in Ukraine", - зазначив Гройсман і уточнив, що обсяг капітальних інвестицій в агрокомплекс у 2018 році досяг 90 млрд грн.

Варто зазначити, що завдяки зростанню експортних цін Україна за минулий рік заробила на продажу зерна рекордні 7,2 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA , народна депутатка України Тетяна Острікова повідомила, що за даними Національного банку, українці стали більше брати в борг у банків, та ще й під високі відсотки. Найчастіше – під споживчі кредити на техніку, телефони, менше – на іпотеку. На її думку, це доволі ризиковані рішення, оскільки найближчим часом цілком можлива світова фінансова криза.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?