ЗМІ дізналися, чому Трамп старанно приховує суть переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, чому Трамп старанно приховує суть переговорів з Путіним

ЗМІ дізналися, чому Трамп старанно приховує суть переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Адміністрація Дональда Трампа відмовилася надати конгресменам документи, що стосуються переговорів президента США з очільником Кремля Володимиром Путіним, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"У листах комітетів не наводяться юридичні підстави для припущення про те, що інша гілка влади може змусити президента розкривати дипломатичні контакти з іноземними лідерами або передбачає примусове розголошення конфіденційних внутрішніх обговорень радників президента з національної безпеки", - написав в листі головам трьох комітетів Палати представників радник Білого дому Пет Чиполлоне.

За його словами, вимога Конгресу надати інформацію про приватні бесіди президента з іноземними лідерами може поставити під загрозу подібні переговори за участю майбутніх американських президентів.

"Президент повинен мати можливість вступати в дискусії з іноземними лідерами, не боючись, що ці контакти будуть розкриті і використані в партійних політичних цілях. І іноземні лідери повинні бути в цьому впевнені", - написав Чиполлоне.

Радник Білого дому стверджує, що жоден іноземний лідер не буде вести приватні бесіди з президентом або його старшими радниками, якщо такі розмови будуть публічно розкриті (або розголошені комітетам Конгресу). Саме тому Трамп і приховує суть переговорів з Путіним.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський глава  Дональд Трамп жорстко засудив президента Росії Володимира Путіна за дії в Керченській протоці і його подальші плани по Україні.  Він заявив, що не може дозволити і допустити "певні речі", які Росія планує зробити проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?