РФ і Угорщина вже домовилися про поставки газу на випадок зупинки транзиту через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ і Угорщина вже домовилися про поставки газу на випадок зупинки транзиту через Україну

РФ і Угорщина вже домовилися про поставки газу на випадок зупинки транзиту через Україну
Джерело:  online.ua

Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто після зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером заявив, що Росія і Угорщина домовилися про поставки російського газу на 2020 рік, навіть якщо до кінця цього року не буде досягнуто домовленості про транзит газу між Москвою і Києвом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу угорського уряду.

"Питання енергетичної безпеки отримало геополітичний тон з огляду на те, що угода про транзит між Росією та Україною закінчиться наприкінці цього року, і ще не було підписано жодного нового контракту. Це означає, що легко може виникнути ситуація, коли Росія більше не буде транспортувати газ на європейський континент через Україну", - сказав міністр.

Сійярто підкреслив, що "Газпром" забезпечить постачання природного газу Угорщині незалежно від того, чи відбудеться транзитна угода між Росією та Україною щодо майбутнього.

Також угорський дипломат зазначив, що Угорщина зможе придбати частину природного газу, необхідного для публічного та промислового споживання, через Австрію, як це було цьогоріч, на додаток до якого ємності резервуарів Угорщини також будуть експлуатуватися.

За його словами, Угорщина має у своєму розпорядженні сховища газу на 6,3 млрд кубометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна посідає друге місце в Європі після Норвегії за обсягами покладів природного газу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?