"В пеклі багато місця": як в ЄС відреагували на ймовірність "жорсткого" Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

"В пеклі багато місця": як в ЄС відреагували на ймовірність "жорсткого" Brexit

"В пеклі багато місця": як в ЄС відреагували на ймовірність "жорсткого" Brexit
Джерело:  online.ua

Президент Європейської ради Дональд Туск, який відомий своїми неоднозначними резонансними заявами, знову видав "пекельний" коментар щодо британських депутатів, які підтримують вихід з ЄС без угоди, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Ремарка прозвучала на прес-конференції після саміту ЄС, де узгодили умови для відтермінування Brexit.

Варто зазначити, що раніше Туск на прес-конференції в Брюсселі заявив, що в пеклі існує "особливе місце" для прихильників Brexit, які приступили до виходу Британії з ЄС без плану.Сьогодні Туску нагадали ці слова і спитали, чи "потрібно розширити пекло для британських депутатів, які проголосують проти угоди про Brexit наступного тижня?".

"Згідно з нашим Папою (Римським, - ред), пекло досі порожнє. Це означає, що там багато місця", - сказав Туск.

 Після цього речник ЄС сказав, що це гарний момент завершити прес-конференцію, але президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер ще додав: "Не ходіть до пекла".

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Європейської ради Дональд Туск закликав американського лідера Дональда Трампа не забувати,  що саме Європа є головним стратегічним партнером Вашингтона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?