В Росії українського політв'язня Гриба засудили до 6 років в'язниці - він оголосив голодування
Категорія
Україна
Дата публікації

В Росії українського політв'язня Гриба засудили до 6 років в'язниці - він оголосив голодування

В Росії українського політв'язня Гриба засудили до 6 років в'язниці - він оголосив голодування
Джерело:  Hromadske

Російський суд у Ростові-на-Дону виніс остаточний вирок щодо українського політв'язня Павла Гриба, якого звинуватили у "схилянні до теракту" росіянки Тетяни Єршової. Вказано, що українця засудили до шести років позбавлення волі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

Дане рішення 22 березня виніс Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону.

"Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму", — сказав суддя.

Такий строк для незаконно утримуваного в російській в'язниці українця вимагала прокуратура РФ. Вирок поки не набув чинності, тому сторона українця має право оскаржити його протягом 10 днів.

Одразу після винесення вироку український політв'язень оголосив голодування.

"У зв'язку з тим, що не допустили лікарів, ні Денисову і взагалі у зв'язку з тим, що таке робиться, я оголошую голодування", — сказав Павло.

Нагадаємо, Павла Гриба росіяни захопили в Білорусі у серпні 2017 року. Павло приїхав у місто Гомель на зустріч з Єршовою, яку вважав своєю подругою. Його арешт насправді був спецоперацією силовиків РФ, адже хлопця викрали й перевезли до Краснодарського краю, де й ув'язнили. Українцю закидають підбурювання громадянки РФ Тетяни Єршової до вчинення теракту на шкільній лінійці у російському місті Сочі. Сам Павло заявив, що не визнає звинувачень і назвав справу сфабрикованою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олег Сенцов вперше розповів про жорсткі умови в російській колонії Лабитнангі. Режисер зазначив, що може користуватися телефоном раз на місяць, також він отримує газети із місячним запізненням. Слова українця цитує правозахисниця Тетяна Щур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?