Вчені з’ясували, як ожиріння впливає на психіку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з’ясували, як ожиріння впливає на психіку

Вчені з’ясували, як ожиріння впливає на психіку
Джерело:  online.ua

Вчені з Великобританії та Австралії вирішили з'ясувати, як саме ожиріння впливає на психологічний стан людини. Вони поставили перед собою мету – зрозуміти, що із них є причиною, а що – наслідком, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Вчені переконані, що результати їхнього дослідження допомогли б медикам у всьому світі підвищити коефіцієнт пацієнтів, котрим вдалось одужати після хвороби. Як відомо, у науковій спільності наразі є багато дискусій стосовно взаємозв'язку між ожирінням і депресією.

Існує три теорії:

  1. Ожиріння викликає депресію

  2. Депресія викликає ожиріння

  3. Вони взаємопов’язані

Дослідники проаналізували результати дослідження UK Biobank за 2006-2010 роки, в котрому експерти протестували 500 тисяч учасників віком від 37 до 73 років

"Згідно з результатами тестування, високий індекс маси тіла, як правило, пов'язаний з вищим коефіцієнтом депресії, причому у жінок цей показник значно вищий, аніж у чоловіків. Люди, які мають надмірну вагу, більш тривожні, це частково призводить до виникнення депресії", – запевняє професор Тім Фрайлінг, співавтор дослідження.

Окрім того, вчені з'ясували, що збільшення індексу маси тіла на кожні 4,7 кг підвищує ризик депресії на 18%. Цей показник не залежить від статі та віку. Також було виявлено, що люди, які страждають на ожиріння з дитинства, мають більшу схильність до депресії, ніж ті, хто набув її вже у дорослому віці.

"Можемо стверджувати, що депресія виникає не тільки через психологічну складову, а й фізіологічну", – підсумовує Тім Фрайлінг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що було знайдено ген, який відповідає за ожиріння. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?