Росія вже стягнула гіперзвукові ракети: розвідка США повідомила тривожні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вже стягнула гіперзвукові ракети: розвідка США повідомила тривожні новини

Росія вже стягнула гіперзвукові ракети: розвідка США повідомила тривожні новини
Джерело:  online.ua

Американська розвідка повідомляє, що близько 20 російських гіперзвукових ракет були перекинуті на випробувальний полігон, а це вкотре підтверджує, що у Росії є амбіції щодо розробки цієї зброї, і що вони розставили пріоритети саме для цієї конкретної програми.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

"Росіяни в цілому вирішили, що їх влаштовує розробка, і тепер зосередяться на точному доведенні зброї шляхом випробувань", – повідомило на умовах анонімності знайоме зі звітами розвідки джерело.

Варто зазначити, що гіперзвукова ракета класу "повітря-земля", що отримала назву "Кинджал", пройшла випробування не менше трьох разів. У липні Кремль успішно випробував зброю проти цілі, що знаходиться на відстані близько 500 миль. В іншому звіті американської розвідки вказано, що гіперзвукова ракета була встановлена і запущена 12 разів з російського винищувача МіГ-31. Крім того, ведуться роботи з установки зброї на стратегічний бомбардувальник.

"Це новий вид озброєння матиме швидкість 9 махів (1 мах дорівнює 1062 кілометрів за годину на висоті 11 кілометрів; гіперзвук – це швидкість від 5 махів і вище) і дальність польоту у понад тисячу кілометрів", - розповідає джерело.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава Петро Порошенко під час візиту до Житомира в понеділок, 11 березня, розповів про плани щодо створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?