РФ готувала теракт перед виборами в Україні - опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готувала теракт перед виборами в Україні - опубліковано відео

РФ готувала теракт перед виборами в Україні - опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомляє, що спецслужби РФ готували теракт у метро Харкова на станції "Індустріальна". Для організації та здійснення злочину вони завербували місцевого жителя та виплатили йому 15 тисяч доларів, передає ONLINE.UA.

В СБУ зазначають, що вибух у метрополітені мав призвести до численних жертв і дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів в Україні, які відбудуться 31 березня.

"Представники спецслужб РФ передали харків'янину вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який вводився у дію телефонним дзвінком. Також росіяни надали чоловіку інструкції для підготовки теракту та наперед виплатили 15 тисяч доларів за виконнання злочину.У Харкові він придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій, аби посилити його дію та збільшити кількість постраждалих", - сказано в повідомленні.

На щастя, в ході проведення спецоперації оперативники СБУ завчасно вилучили зі схованки чоловіка справжню вибухівку та замінили її на "муляж".

Зловмисника затримали після встановлення на станції метро "Індустріальна" вибухівки під час масового скупчення людей. Йому повідомлено про підозру в скоєнні терористичного акту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці  27 січня на Філіппінах стався подвійний теракт.  Перший вибух прогримів всередині католицької церкви, а другий — поруч зі входом. В результаті вибухів загинули 27 людей, поранення отримали 77 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?