Які небезпечні хвороби може спровокувати самотність
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Які небезпечні хвороби може спровокувати самотність

Які небезпечні хвороби може спровокувати самотність
Джерело:  online.ua

Група психологів Університету Брігама Янга прийшла до висновку, що самотні люди частіше страждають від ожиріння і хвороб серця, ніж ті, у кого є відносини. Окрім того, ізоляція від суспільства може бути причиною передчасної смерті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedikForum.

Зазначається, що дослідники проаналізували результати майже 150 експертиз та досліджень, участь у яких взяли 300 тисяч добровольців. Загалом науковці вивчили дані 3,5 мільйонів північноамериканців, азіатів і австралійців, пише

"Вчені відзначили, що соціальні зв'язки людей знижують ризики ранніх смертей майже наполовину. Самотня людина частіше від сімейних людей страждає на ожиріння та хвороби серця і судин. При цьому, навіть спілкування в інтернеті може знизити ризик передчасної смерті, оскільки людина не відчуватиме себе настільки самотньою", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, необхідно детальніше вивчати питання ізоляції від суспільства і впроваджувати методи боротьби з такими явищами. Зокрема, у школах варто вчити дітей правильних соціальних взаємозв'язків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що те, чи буде людина страждати від самотності, залежить від її генів. До такого висновку прийшли вчені з Кембріджського університету (Велика Британія). Результати дослідження опублікували в науковому журналі Nature Communications.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?