"Негайно!": Євросоюз висунув Кремлю нову вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Негайно!": Євросоюз висунув Кремлю нову вимогу

"Негайно!": Євросоюз висунув Кремлю нову вимогу
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі заявили, що очікують негайного звільнення українського політв’язня Павла Гриба, якого російський суд засудив до 6 років колонії загального режиму за "схиляння до тероризму". Про це повідомив речник зовнішньополітичної служби ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Європейський союз очікує негайного звільнення Гриба і надання йому доступу до спеціального медичного лікування, якого він потребує", - йдеться у заяві.

Також влада ЄС наполягає, доки Павло Гриб залишається в ув'язненні, українським лікарям мають дозволити бачити його згідно з рішенням Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Павла Гриба росіяни захопили в Білорусі у серпні 2017 року. Павло приїхав у місто Гомель на зустріч з Єршовою, яку вважав своєю подругою. Його арешт насправді був спецоперацією силовиків РФ, адже хлопця викрали й перевезли до Краснодарського краю, де й ув’язнили. Українцю закидають підбурювання громадянки РФ Тетяни Єршової до вчинення теракту на шкільній лінійці у російському місті Сочі. Сам Павло заявив, що не визнає звинувачень і назвав справу сфабрикованою.

Як повідомляв ONLINE.UА, очільник українського МЗС Павло Клімкін закликає світ домагатися звільнення Росією українця Павла Гриба, якого у Ростові-на-Дону засудили до 6 років в’язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?