Президентські вибори 2019: як перевірити себе у списку виборців
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: як перевірити себе у списку виборців

Президентські вибори 2019: як перевірити себе у списку виборців
Джерело:  online.ua

31 березня чимало українців не зможуть проголосувати на президентських виборах там, де реально живуть. Однак не варто хвилюватися, адже цю проблему можна швидко вирішити, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ЦВК.

Як відомо, в Україні існує єдиний електронний реєстр виборців, який дає змогу порівняно швидко змінити місце голосування. Однак для цього досі потрібно фізично відвідати відділ ведення реєстру виборців - в електронній формі через інтернет цього зробити не можна.

"До електронного реєстру внесені всі громадяни України за місцем постійної реєстрації. Там їх автоматично вносять до списків виборців на конкретних дільницях для голосування. Якщо ж у день виборів вас точно не буде у рідному селі чи місті, то закон дає змогу тимчасово і разово змінити місце голосування - як в Україні, так і за її межами", - сказано в повідомленні.

Окрім того, у спеціальному  розділі  реєстру виборців кожен може знайти власну виборчу дільницю і уточнити, чи включений до списку виборців.В розділі "Пошук дільниці" можна вказати точну адресу проживання і отримати повні дані про виборчу дільницю, у якій ви будете голосувати, а також точну адресу вашого відділу ведення реєстру виборців. На цій же  сторінці  у розділі "Перевірка включення" можна швидко подивитись, чи є ваше ім'я у списку виборців. Для цього треба буде вказати своє ім'я та місце проживання.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2018 році ЦВК спростила процедуру зміни місця голосування для жителів тимчасово окупованих територій.  Процедура схожа з тим, хто голосує не за місцем реєстрації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?