Стало відомо, кого можуть відключити від електропостачання з 1 квітня
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, кого можуть відключити від електропостачання з 1 квітня

Стало відомо, кого можуть відключити від електропостачання з 1 квітня
Джерело:  online.ua

З 1 квітня 1300 компаній в Україні можуть відключити від електропостачання, оскільки закінчується договір на обслуговування цих клієнтів. Від електроживлення після 31 березня мають бути відключені клієнти постачальника "останньої надії" (ДП "Укрінтеренерго"), зокрема 64 столичні споживачі-юридичні особи.

 Про це "Укрінтеренерго" офіційно повідомило оператора системи розподілу ДТЕК Київські електромережі – розповіли представники ДТЕК, передає ONLINE.UA.

За попердніми даними, аналогічні листи отримали оператори системи розподілу по всій Україні. Згідно з інформацією на сайті ДП "Укрінтеренерго", його клієнтами є понад 1300 організацій по всій Україні. Серед них – водоканали, теплоцентралі, державні підприємства та держшахти.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року в Україні вступила в дію реформа ринку електроенергії. Найбільших змін зазнали умови постачання електроенергії для юридичних осіб. Підприємства, організації, установи, чия договірна потужність електроустановок перевищує 150 кВт, мали до 11 грудня 2018 року вибрати собі постачальника електроенергії та укласти з ним договір на ринкових умовах. Компанії, які не знайшли постачальника на новому ринку, згідно зі ст. 64 ЗУ "Про ринок електроенергії" та рішенням Кабінету Міністрів, з 1 січня стали клієнтами постачальника "останньої надії", функції якого по всій території України виконує ДП "Укрінтеренерго". Всього їх, за даними операторів системи розподілу, по всій країні – 1 тисяча 339 споживачів. З 1 квітня організації, які не уклали договори з постачальником електроенергії, мають бути відключені.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні знизили ціну на газ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?